- AMAÇ VE DAYANAK
- 3194 Sayılı İmar Kanununun 37nci ve 44üncü maddelerine ve tapuda tasdikli Tercüman Sitesi Toplu Yapı Yönetim Planının ilgili madde ve bentlerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, Kat Malikleri ve Kiracıların hak ve yükümlüklerinin belirlenmesidir.
- Tercüman Sitesi 12 Blok, 972(960 mesken+12 adet görevli lojmanı) adet Bağımsız Bölümden oluşan bir toplu konut projesidir. Kat maliklerinin hak ve yükümlülükleri, Ana Gayrimenkulün Yönetimi, Ortak Alanların Yönetimi gibi hususlar kat malikleri ve kiracıların uymakla mükellef oldukları hususlar Tercüman Sitesi Toplu Yapı Yönetim Planında ayrıntılı olarak belirtilmiştir.
- Yönetim Planı ve iş bu Yönetmeliğin amacı kat malikleri ve kiracıların siteden ve sosyal tesislerinden eşit, huzurlu ve rahat bir biçimde istifade etmesi, komşuluk bağının zarar görmemesidir.
- BÖLÜM: TERCÜMAN SİTESİ TOPLU YAPI YÖNETİM ORGANİZASYONU
- Toplu Yapı Yönetimi Organizasyonu
Toplu Yapı Yönetim Organları aşağıdaki şekilde oluşmaktadır.
- Toplu Yapı Temsilciler Kurulu
- Toplu Yapı Yönetim ve Denetim Kurulu
- Toplu Yapı Müdürü
- Toplu Yapı Sekreteri
- Güvenlik Personeli
- Temizlik Hizmeti Personeli
- Bahçe Bakım Hizmeti Personeli
- Blok yönetim Organizasyonu
- Blok Kat Malikleri Kurulu
- Blok Yönetim ve Denetleme Kurulu
- Blok Görevlileri
İş bu Yönetmelik ihtiyaçlar doğrultusunda Toplu Yapı Yönetim Kurulu tarafından güncellenebilir veya değiştirilebilir.
- TOPLU YAPI YÖNETİMİ
- Verilen tüm hizmetler planlama, idare, kontrol ve raporlanma çerçevesinde Toplu Yapı Yönetimi tarafından 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu,Toplu Yapı Yönetim Planı ve Toplu yapı Temsilciler Kurulu kararları çerçevesinde yürütülmektedir.
- Toplu Yapı Yöneticisi, sitedeki tüm personelin idaresinden birinci derecede sorumludur.
- Toplu Yapı Yönetimi tarafından hizmetlerinin yürütülmesi için,Toplu Yapı ile ilgili şikâyet, talep ve öneriler içeriğine bağlı olarak öncelikle Toplu Yapı Yönetimine ve/veya Blok Yönetimine yapılmalıdır.
- Kat malikleri ve kiracıların Toplu Yapı personelinin görevlerine müdahale etmemesi, şikâyet, talep ve önerileri Toplu Yapı yönetimine bildirmesi esastır. Bu bağlamda Toplu Yapı personelinden görevleri dışında talepte bulunulması yasak olup personele görevlerinin ifası konusunda yardımcı olunmalıdır.
- Tercüman Sitesi Toplu Yapı’ da görevli Personel (Güvenlik Personeli hariç); ortak alanlar ile ilgili işlerde görevli olup Bloklar içindeki işlerde görevli değillerdir.
- UYULMASI GEREKEN KURALLAR
- Genel Kurallar
- Tercüman Sitesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu ve Blokların Kat Malikleri Kurulu ile Yönetim Kurulları alacakları her türlü kararı mevzuata uygun olarak alır ve kararlar Kat Malikleri ve kiracılar tarafından yerine getirilir.
- Toplu Yapı Yönetimi ile ilgili olarak her türlü karar Tercüman Site Toplu Yapı Temsilciler Kurulu tarafından karar defterine yazılarak alınır.Toplu Yapı Yönetim kurulu bu kararlara uygun uygulama kararları alır ve ayrıca toplu yapının işleyişine ilişkin varsa alacağı acil kararlar ile birlikte blok kat maliklerine tebliğ edilmek üzere Blok yönetimine teslim edilir.
- Kat malikleri ve Kiracılar bu kararlara uymak zorundadır.
- Kat malikleri ve kiracılar bağımsız bölümde yaşayan tüm aile bireylerinin ve tüm çalışanlarının kimliklerini Kimlik Bildirme Kanunu uyarınca satın alma veya kiralama tarihinden itibaren 10 gün içinde yönetime bildirmek ve belgelemek zorundadır.
- Kat Malikleri, kiralamış oldukları kendi bağımsız bölümlerine bağlı borç ve yükümlülüklerden birinci derece sorumludur.
- Trafik ve Otopark Kuralları
- Toplu Yapı içinde genel trafik kuralları geçerlidir.
- Toplu Yapı içerisinde seyir halindeki bütün taşıtlar için AZAMİ hız 10 Km olup hız sınırlamasına uyulması esastır.
- Toplu Yapı sınırları içerisinde trafik kurallarına ve levhalarına kesinlikle uyulması zorunludur.
- Toplu Yapı içerisinde ehliyetsiz araç kullanılması ve kullandırılması yasaktır.
- Otoparkın düzenli kullanılması esastır. İşaretlenen park alanlarına, işaretlenen şekilde park edilmesi zorunlu olup kurala uymayan yani park çizgilerine aykırı veya park alanı dışında veya araç geçişini engelleyecek şekilde park eden araçlar için para cezası uygulanır ve bu araçlar masrafı ilgili kat maliki ve kiracı ile ruhsat sahibine ait olmak üzere çekilir.
- Park alanlarına ve ortak alanlara araç içinden çöp ve kül tablası boşaltılması yasaktır.
- Toplu Yapı içinde araç yıkamak, yağ değiştirmek v.b.gibi haller ile çevreyi kirletici başkaca eylem yapılması yasaktır.
- Toplu yapı da bulunan 972 bağımsız bölüme karşın 425 araçlık otopark kapasitesi olduğundan her bir bağımsız bölüm için sadece 1 adet binek araç kaydı yapılacak olup ikinci bir araç kaydı yapılmayacaktır. İki araç tahsisi uygulaması iptal edilmiştir. Adına araç kayıtlı olmayan bağımsız bölümlerin haklarını başkalarına devretmesi yasaktır. İlgili bağımsız bölüm adına araç kaydı için aracın Yönetime bildirilmiş kat maliki, kiracı veya aile bireyi adına tescilli olduğunun veya bunlardan biri adına kiralanmış olduğunun veya bunlardan birinin ortağı olduğu veya çalıştığı şirket adına tescilli olduğunun belge ile kanıtlanması gerekmektedir.
- Toplu Yapı sakinlerine ait olan binek araçları dışında kalan diğer araçlar site içine misafir araç statüsünde giriş çıkış yapabilecek olup otoparkları daimi kullanamazlar.
- Misafir araçlar gün içinde Toplu Yapı içine kabul edilmeleri hususu araç yoğunluk durumuna göre Toplu Yapı Yönetimince düzenlenecek olup, ancak her halukarda misafir araçların otoparkları kullanma süreleri 2 saati geçemez.
- Bağımsız Bölümlerin Kullanımına Dair Kurallar
- Pencerelerden halı, kilim, örtü, nevresim, kıyafet vb. şeylerin silkelenmesi veya pencerelerden şişe, sigara izmariti, çöp vb. atılması,tükürülmesi, dışarıya çamaşır asılması,kapı önlerine ayakkabı ve pazar sepeti konulması, çöplerin zamanından önce çıkarılması vb. eylemler yasaktır.
- .Tercuman sitesi Toplu Yapı ortak alanlarının kirletilmesi keyif verici maddeler,nargile ve alkollü içeceklerin kullanılması yasaktır.
- Pencere veya balkonlara rüzgâr veya sarsıntı halinde aşağıya düşmesini önleyecek tedbir alınmamışsa saksı vb. konulması yasaktır.
- Bağımsız bölümlerde, komşu bağımsız bölümlerden duyulacak şekilde gürültü yapılması, televizyon, müzik sistemi vb.sesli cihaz ve aletlerin yüksek sesle kullanılması yasaktır.
- Genel olarak uyku saati olan 23.00 dan sonra komşu bağımsız bölümlerden sesi duyulacak aletlerin (çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, koşu bandı, çöp öğütücü vb.) çalıştırılması yasaktır.
- Evcil Hayvanlarla İlgili Kurallar
- Evcil hayvan sahipleri hayvanın sahiplik belgesini, cinsini, tıbbi bakım bilgilerini Toplu Yapı Yönetimine bildirmek zorundadır
- Evcil hayvan sahipleri sahip oldukları hayvanın kişilere, diğer hayvanlara, ortak alanlara veya üçüncü şahıs mallarına vereceği zarardan 1 nci derecede sorumludur.
- Evcil hayvan sahiplerihayvanlarının ortak alanlara pislemesini önlemek zorunda olup böyle bir durumda mevcut pisliği derhal ortak alandan kaldırıp çöpe atmak zorundadır.
- Toplu Yapı içerisinde köpeklerin tasmasız ve ağızlık takılmadan gezdirilmesi yasaktır.
- 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14/l maddesi uyarınca Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenmiş Pitbull, Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanların Toplu Yapıda üretilmesi, barındırılması, beslenmesi, sergilenmesi yasaktır.
- Taşınma Kuralları
- Taşınma işlemleri Pazar günü hariç 10.00–17.00 saatleri arasında izin dâhilinde yapılabilir.
- Kat maliki veya kiracı taşınmadan en az 3 gün önce Blok Yönetimine ve Tercüman Sitesi Toplu Yapı Yönetimine bilgi verip onay alması gerekmektedir.
- Toplu Yapıya taşınacak kat malikinin veya kiracının taşınma için taşınacağı bağımsız bölümün tapu kaydını veya kira sözleşmesini kimlik bilgileri ile birlikte ibraz etmesi ve “TAŞINMA FORMU” alması zorunludur.
- Toplu Yapıdan taşınacak kat maliki veya kiracıların ise ilgili blok yönetiminden alacakları borcu yoktur yazısını ibraz etmesi ve “TAŞINMA FORMU” alması zorunludur.
- “TAŞINMA FORMU”nun ilgili bölümleri Toplu Yapı Yönetimi ve taşınacak kişi tarafından doldurulur. “TAŞINMA FORMU” olmadan siteye nakliye aracı giriş ve çıkışına, eşya indirilmesine/yüklenmesine izin verilmez.
- Taşınmalar sırasında Toplu Yapı ve blok ortak alanlarına verilecek her türlü zarardan taşınmanın yapıldığı bağımsız bölüm maliki ve kiracısı sorumludur.
- Taşınma sırasında ortak alan işgali minimum düzeyde tutulur ve diğer kat maliklerinin giriş ve çıkışları engellenemez.
- Taşınma biter bitmez varsa ambalaj ve sair atıklar derhal ortak alanlardan kaldırılır.
- Bağımsız bölümlerin satışı, satın alınması, kiralanması, tahliyesi konularında mağduriyet yaşanmaması için Toplu Yapı yönetiminin belirlenen zamanlarda bilgilendirilmesi zorınludur.
- Toplu Yapıya taşınan kat maliki veya kiracıların 10 gün içinde aile bildirimini Toplu Yapı Yönetimi ile Blok yönetimine vermesi yasal zorunluluktur..
- İnşaat, Tadilat, Onarım ve Dekorasyon Uygulama Kuralları
- Evinizde yapacağınız tadilat,onarım ve dekorasyon işleri için Toplu Yapı yönetimine gelerek TADİLAT FORMU düzenlenmesi zorunludur.
- Tadilat formu düzenlenmeden hiç bir dairede tadilata başlanmasına müsaade edilmiyecek olup tadilatı yapacak kişilerin malzeme taşıyan araçları siteye alınmayacaktır.
- TADİLAT FORMU’NDA yazılı bütün kurallara tadilatı yapacak kişilerin ve daire sahibinin uyması ve buna göre uygulama yapmaları zorunludur.
- Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarımlar iş günlerinde, hafta içinde 10:00 – 17:00 saatleri arasında yapılabilir. Cumartesi ve Pazar ve resmi tatil günlerinde zorunlu olmadıkça tadilat yapılması yasaktır. Zorunlu tadilatlar için blok ve/veya toplu yapı yönetiminden izin alınmalıdır.
- Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarımlarda binanın statiğini bozmadan yönetim planına ve mimari projeye uyulması şarttır.
- Bağımsız bölüm malik veya kiracılarının onarım için gelecek firma ve çalışanları ile ilgili kişilerin kullanacağı araç bilgilerini Toplu Yapı Yönetimine bildirmesi şarttır.
- Toplu Yapı Yönetimi ve Blok Yönetimi yapılan işleri kontrol etme ve bunun sonucunda usulsüz işleri tespit etmesi halinde durdurma yetkisi ve görevi olup Toplu Yapı görevlilerinin uyarılarına çalışanlar ve sorumlular uymak zorundadır.
- Tadilat, bakım veya onarım sırasında malzemeler, atıklar, hafriyat ve benzeri maddeler ortak alanlara konulamaz,Toplu Yapı yönetimin uygun göreceği yere konulması zorunludur.
- İnşaat, tadilat, onarım sırasında oluşacak atıklar, molozların çevre kirliliği yaratmadan Toplu Yapı Yönetimi ile birlikte yapılacak organizasyon ile Toplu Yapı dışına atılması sağlanacaktır. Bu hususa uymak zorunlu olup,uymayanlar hakında cezai işlem yapılacaktır.
- Çalışma saatleri bitiminde ilgili bağımsız bölümlerde çalışan işçilerin Toplu Yapıyı terk etmeleri zorunlu olup ayrıca yüksek sesle konuşmak,komşuları rahatsız edecek şekilde gürültü yapmak yasaktır.
- İnşaat, tadilat, onarım vb.çalışmalar sırasında iş ve çevre güvenliği önlemlerini almak ilgili kat maliki ve kiracının sorumluluğundadır. Aksi durumlarda Toplu Yapı Yönetimi standartlara uymayan tedbirleri yeniden alır ve ilgili kat maliki ve kiracıya fatura eder.
- İnşaat, tadilat, onarım vb. işler sırasında ilgili kat malikleri veya kiracılar veya onların görevlendirdiği kişilerin Blok ve Toplu Yapı ortak alanlarına verecekleri her türlü zarar ilgili kat maliki ve kiracı tarafından tazmin edilir.
- Ziyaretçi Kuralları
- .Toplu Yapının huzuru ve güvenliği için İstenmeyen, izinsiz ya da yetkisiz kişilerin Toplu yapı içerisine ve bloklara girişinin önlenmesi amacı ile gelecek ziyaretçilerin önceden güvenliğe bildirilmesi gerekir.Ziyaretçiler arasında Toplu yapı Yönetimince Toplu Yapı ya kabulü sakıncalı görülenler ilgili sakinimiz tarafından Toplu Yapı dışında veya Toplu Yapı da tahsis edilecek mekanda ziyaretçisini kabul edebilecekler.
- .Kat malikleri ve kiracıların sesli yanıt sistemlerin çalışır durumda tutması, buradan yapılacak aramalara cevap vermesi ve ziyaretçileri konusunda güvenlik tarafından yapılacak aramalara cevap vermesi gerekir.
- .Toplu yapı sakinlerimizin ziyaretçilerinden emin olmadan bina ve daire kapısını açmamaları hususunda azami hassasiyeti göstermeleri hem kendi hemde komşularının huzur ve güvenliği için büyük önem taşımaktadır.
- Satıcılar, Posta, Kurye Vb. İle İlgili Kurallar
Toplu Yapı sakinleri Güvenlik personelinden veya Toplu Yapı Yönetimi ve personelinden kat maliki veya kiracılara gelen posta, kurye, paket, kargo, sipariş ve benzerlerini teslim alması talep edilemez.
4.9. Satış ve Kiralamada Uyulması Gereken Kurallar
- Gerek mal sahibi gerekse vekili (Emlakçılar ve diğerleri) aşağıdaki kurallara uygun hareket etmeleri zorunludur. Zira bu husus Sitenin itibarı ile Toplu Yapıda yaşayan komşularımızın huzuru ve güvenliği için çok önemli olduğu malumumuzdur.
- Gerek kiralama, gerekse satışta komşuluk huzur ve güvenini sarsacak kişi ve kişilere verilmemesi hususunda azami hassasiyetler gösterilmelidir..
- Kısa süreli hiçbir şekilde kiraya verilemez, amacı dışında kullandırılamaz.
- Kiralama ve satışta Toplu Yapı ahali yapısını gözeterek bu yapıya uymayan kişi ve kişilere satış ve kiralama yapılmamasına özen gösterilecektir.
- Toplu Yapı blok alanlarının konut olarak planlanmış olması sebebiyle dairelerin konut dışında kullanılması hususunda blok kat malikleri genel kurulu ile Toplu Yapı Temsilciler kurulunun kararlarına uyulması zorunludur.
- Dairelerin kiralama ve satış esaslarının duyurulması ve uygulanabilmesi, hem de iş yerlerinin belli bir sayıda ve disiplinde ofis olarak kullanılması ile ilgili tedbirlerin alınması hususlarında kat maliklerine önemli görev düşmekte olup bu konuda sorumluluk taşımaktadırlar.
4.10. Spor Sahası (Çok Amaçlı Oyun Sahası) Kuralları
- Etrafı çevrili spor tesisleri (Basketbol Sahaları) 10.00–22:00 saatleri arasında kullanılabilir.
- Spor alanlarında zemini çizebilecek veya yırtabilecek cisimler kullanılamaz.
- Spor alanlarına yiyecek, içecek maddeleri ile girilemez.
- Spor alanları sadece amacına uygun spor aktiviteleri için kullanılmalıdır, bunun dışındaki faaliyetler için (çocuk oyunları için, paten, bisiklet, scoter vb. sürmek için, evcil hayvan dolaştırmak vb. için) kullanılması yasaktır.
4.11. Çocuk Parkı Kuralları (3-6 Yaş)
- Çocuk Oyun Parklarının bulunduğu alanlarda oyun aletlerine zarar verici eylemlerde bulunulması, aletlerin sert ve hor kullanılması, çevreyi rahatsız edecek şekilde bağırarak konuşulması, ahlak ve adaba aykırı, argo kelimeler kullanılması, taşkınlık yapılması vb. hareketler yasak olup ailelerin çocuklarını bu hususta eğitmeleri, koruyup gözetmeleri zorunludur.
- 6 yaşından küçük çocuklar yanlarında yetişkin veli/ refakatçileri olmadan Çocuk Oyun Parklarını veoyun aletlerini kullanamazlar. Bu konudaki sorumluluğun veliye aittir.
- Oyun parkındaki oyun aletlerinin (salıncak, kaydırak vs.) amacına uygun kullanılması gerekir.
- Çocuk Oyun Parklarının bulunduğu alanlar içinde, aletlerin kullanılmasına engel olabilecek veya tehlike oluşturabilecek şekilde bisiklet, bebek arabasıvb. kullanılması, çanta vb. eşyalar bırakılması yasaktır.
- Çocuk Oyun Parklarının bulunduğu alan içinde veya kenarlarındaki oturma gurubunda kabuklu kuruyemiş, yemek vb. yenmesi, bu alanların içine kirletici maddeler, özellikle cam gibi kesici ve delici malzemeler, meşrubat şişeleri, sigara izmariti vb. atılması yasaktır.
- Bozuk, kırık, işlevini yerine getirmeyen Çocuk Oyun Parkı aletlerinin kullanılmaması ve durumun Site Yönetimine bildirilmesi gerekir.
- Çocuk Oyun Parkındaki oyun aletlerinin makul bir süre kullanılması, bekleyen başka çocukların da kullanmasına izin verilmesi gerekir.
4.12. Asansör Kullanım Kuralları
- Asansörlerin asansör kullanım talimatlarına uyularak kullanılması gerekir.
- Asansörlerin kulanım talimatındaki yolcu sayısı ve istiap haddi dışında kullanılması yasaktır.
- Asansörlerin düğme ve kapılarının zorlanması, kesici ve delici aletlerle asansör kapı, kabin ve düğmelerine, aynalarına, kameralarına, etiketlerine zarar verilmesi yasaktır.
- Çocukların asansöre tek başına bindirilmesi yasaktır.
- Asansörlerin kullanımında eşyalarınızın asansör kapısının açılıp kapanmasına engel olmamasını sağlayınız.
- Asansörlerin katlarda bekletilmesi yasaktır.
- Evcil hayvanlar (kedi köpek vs.) ile asansöre binerken, hayvanların tasmalı olması, ağızlıklı olması, tasma vb. ekipmanlarının asansör kapısının açılmasına ve kapanmasına engel olmaması gerekir.
- Asansörler içinde tütün ve tütün mamullerinin kullanılması yasaktır.
- Asansör içine her türlü çöp atılması yasaktır.
.Yük asansörü yalnız yük için kullanılacak olup, başka amaçla kullanılamaz.
- GÜVENLİK HİZMETLERİ
- Tercüman Sitesi Toplu Yapı Özel Güvenlik Personeli ile 24 saat boyunca korunmaktadır.
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun Yönetmeliğince “Kimlikli Güvenlik Ekiplerimiz” üç vardiya halinde Vardiya Amiri gözetiminde çalışmaktadır. Devriye dolaşan Güvenlik Personeli Site içinde farklı yerlere yerleştirilmiş olan elektronik noktalar, tur kontrol kalemi yardımı ile devriye görevini yerine getirmekte, belirtilen verileri okutarak hizmetini ifa etmektedir.
- Sitemiz geniş bir alana kurulu olması sebebi ile her ne kadar blok görevlileri ve özel güvenlik şirketi görevlileri tarafından kontrol altında tutuluyor ise de tam anlamıyla bir koruma mümkün olamayacağı muhakkaktır. Bu sebeple Toplu Yapı sakinleri ve misafirleri araç ve meskenlerde oluşabilecek hırsızlığa ve hasarlara karşı gerekli tedbirleri alır.Toplu Yapı Yönetimi Toplu Yapı da oluşabilecek hırsızlık ve hasarlardan sorumlu değildir.
- Sitemizin giriş çıkışları, oyun parkı ve ortak alanlar, site çevre duvarları başta olmak üzere site genelinde güvenlik kameraları bulunmakta görüntüler güvenlik personeli ve yönetim tarafından canlı izlenmekte ve 7/24 kamera kaydı alınmaktadır.
- Siteye ana giriş kapısında Plaka Tanıma Sistemi (PTS) uygulanmakta olup, PTS kaydı olmayan araçlar bu noktalardan siteye her girişte otomatik olarak kayıt altına alınmaktadır. Kayıtlı olmayan araçların kime geldiği sorulmakta, ilgili kat maliki veya kiracının onayı alındıktan sonra giriş izni verilmektedir.
- Güvenlik Personeline görevlerini yerine getirirken müdahale edilmesi yasaktır.
- CEZAİ HÜKÜMLER
İş bu yönetmelikte belirlenen kurallara ve yasaklara aykırı davranılması halinde ilgili kat maliki , kiracıya ve misafirlerine her bir eylem için 500,00 (Beşyüz) TL idari para cezası Toplu Yapı Yönetimi tarafından uygulanır. Para cezasının ödenmesinden ilgili kat maliki ve kiracı müşterek ve müteselsilen sorumludurlar. Tahakkuk edecek cezalar Toplu Yapı Yönetimi’ne aktarılmak üzere blok yönetimlerine ödenir. İş bu idari para cezalarının ekonomik koşullara göre artırılmasında Tercüman Sitesi Toplu Yapı Temsilciler Kurulu yetkilidir.
- TERCÜMAN SİTESİ TOPLU YAPI YÖNETİM PLANI
Sayın TERCÜMAN Sitesi Toplu Yapı Sakinleri, hayatımızı organize etmek durumunda olduğumuz her ortak yaşantıda, bağlı olduğumuz ve hayatı kolaylaştırmayı ve düzene sokmayı gerektiren kuralların amacı, birey olarak saygı çerçevesi içinde yaşam alanlarımızda hayatımızı kolaylaştırmak ve keyif alır duruma getirmektir. Siz site sakinlerimiz, konutlarınızda oturuyorsunuz ama aynı zamanda, bir site içerisinde de oturuyorsunuz. Evinizin içindeki mutluluk ve huzurunuz, site içerisindeki hayatınızdan bağımsız düşünülmesi mümkün değildir. Kendi yaşantımızın değeri, diğer site sakinlerinin yaşantılardan asla bağımsız değildir. Ortak hayatınızın çıkar ve güzelliklerine hitap eden ve sizler için hazırlanmış Yaşam Kılavuzunun huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle.
SON SÖZ: Bir kişinin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünün başladığı noktada sona erer.