Tercüman sitesinde tüm Bloklarda 2 adet insan (yolcu) ve 1 adet yük asansörü bulunmaktadır. Asansörler şebeke elektriği ve kesinti halinde jeneratör sisteminden beslenmekte olup, olası bir elektrik kesintisinde, asansör sistemindeki acil durum tertibatı devreye girerek asansör kabinini en yakın kata getirerek kapılarını açar ve güvenli şekilde tahliyeyi sağlar.
Asansör Kullanımı :
Asansör kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar şunlardır:
* Asansörlerin hangi katlarda duracağı sistemde tanımlanmıştır.
* Genel güvenlik alışkanlığı edinerek, nerede olursa olsun kabine girmeden önce, asansörün katta olduğundan emin olunuz.
* Asansör kabin içleri kamera ile izlenmektedir.
* Yük asansörünü sadece eşya taşımada kullanınız. İnsan asansörü ile yük taşımayınız. Asansörden çıkarken kapısının kapandığından emin olunuz.
• Asansör kabinine girdikten sonra sadece gideceğiniz katın numarasına basınız. Bu, asansörün gereksiz katlarda durmasını önleyerek zaman ve enerji tasarrufu sağlayacaktır.
• Asansörde kaldıysanız paniğe kapılmadan alarm düğmesine basınız ve asansör içerisinde bulunan telefon ile güvenlik odasını ikaz ediniz. Bu sayede ilgili personel en kısa sürede yardımınıza gelecektir.
• Tadilat sırasında ortak alanlarda (Asansör vb.) oluşabilecek zararlar sorumlusuna fatura edilecektir.
• Asansörü gereksiz yere durdurmaya almayınız.
• Daire içlerinde tadilat yapılacağı zaman taşınacak olan moloz, kum,yalıtım malzemeleri, harç, alçı v.b. gibi toz ve pislik çıkaran malzemeler torbalar içinde ve asansör kabini izole (karton, köpük v.b.) edilerek taşınmalıdır. Toz asansör kabin elemanlarına zarar vereceğinden dolayı (fotoseller tozlandığında özelliğini kaybedecektir) torbaların ağızları kapalı olarak taşınmalıdır. Asansör kabinine zarar verecek (duvarların çizilmesi, aynanın kırılması v.b.) nitelikteki taşıma işlemleri yapılmamalı ya da gerekli tedbirler alındığından emin olduktan sonra taşınmalıdır.